30.12.2020   //   Laskutuspalveluyrityksen rahoitus- ja yhteistyösopimusLue lisää »

Sivenius Suvanto toimi ns. laskutuspalveluyrityksen neuvonantajana, kun se neuvotteli ja sopi merkittävän kotimaisen henkilöstöpalveluyrityksen kanssa sijoituksesta laskutuspalveluyritykseen ja siihen liittyvästä tulevasta yhteistyöstä. Laskutuspalveluyritykset tarjoavat palvelunaan työnsuorittajalle mahdollisuuden laskuttaa asiakastaan ilman oman yrityksen perustamista.

28.9.2020   //   Stala Oy:n osakkeiden kauppaLue lisää »

Sivenius Suvanto toimi ostajan neuvonantajana yhtiön ostaessa Stala Oy:n koko osakekannan.

31.7.2020   //   Uudenmaan Lämpötekniikka Oy:n osakkeiden kauppaLue lisää »

Sivenius Suvanto toimi Uudenmaan Lämpötekniikka Oy:n omistajien neuvonantajana näiden myydessä yhtiön osakkeet Instalco Nordic AB:lle.

14.4.2020   //   Domino Workwear Oy:n osakkeiden kauppaLue lisää »

Sivenius Suvanto toimi Taalerin hallinnoiman Kiertotalous-pääomarahaston sijoituskohteen Touchpoint Oy:n  neuvonantajana yhtiön ostaessa työvaateyritys Domino Workwear Oy:n koko osakekannan DWW Group Oy:ltä.

4.11.2019   //   Jokerit / KilpailuoikeusasiaLue lisää »

Sivenius Suvanto toimi Jokerit Hockey Club Oy:n (Jokerit) neuvonantajana Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) käsittelemässä asiassa, joka koski Jääkiekon SM-liiga Oy:n ja liigaseurojen välistä sopimusta, jonka mukaan liigaseurat eivät palkkaa kesken kauden pelaajia Jokereista tai pelaa harjoitusotteluita Jokereiden kanssa. KKV katsoi sopimuksen olleen kilpailulain vastainen ja määräsi lopettamaan sen soveltamisen.

13.9.2019   //   Työsuhdeasian hoitaminen korkeimmassa oikeudessaLue lisää »

Sivenius Suvanto avusti työntekijää työsuhdeasiassa, jossa korkein oikeus, järjestettyään suullisen käsittelyn, antoi 10.9.2019 ennakkopäätöksen KKO:2019:76. Tuomiossaan korkein oikeus linjasi työsuhteen päättämissopimuksen sitovuuteen liittyviä seikkoja muun muassa sen osalta, miten työnantajan hyväksyttävältä menettelyltä voidaan edellyttää silloin, kun työnantaja pyrkii sopimusteitse päättämään työsuhteen. Korkein oikeus katsoi, että päättämissopimus oli oikeustoimilain 33 §:n nojalla pätemätön eikä sitonut työntekijää. Työnantaja tuomittiin maksamaan työntekijälle korvauksena muun muassa työsuhteen perusteettomasta päättämisestä 12 kuukauden palkkaa vastaava määrä sekä korvaamaan täysimääräisesti työntekijän oikeudenkäyntikulut kaikissa oikeusasteissa. Korkeimman oikeuden linjaus toiminee jatkossa ohjeena työnantajille, kun työnantaja ja työntekijä työnantajan aloitteesta käyvät neuvotteluita työsuhteen päättämisestä. Ratkaisua on käsitelty laajasti julkisuudessa, muun muassa: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006233639.html.

16.8.2019   //   VIP-Sähkö Oy:n osakkeiden kauppaLue lisää »

Sivenius Suvanto toimi VIP-Sähkö Oy:n omistajien neuvonantajana näiden myydessä yhtiön osakkeet Instalco Nordic AB:lle.

11.6.2019   //   ManpowerGroup Contact Center Oy:n osakkeiden kauppaLue lisää »

Sivenius Suvanto toimi ManpowerGroup Oy:n neuvonantajana yhtiön myydessä Suomen johtavan asiakaspalvelun ja myynnin ulkoistuksia tarjoavan ManpowerGroup Contact Center Oy:n koko osakekannan Rainmaker Oy:lle. ManpowerGroup Oy on osa New Yorkin pörssissä (NYSE) listattua Manpower Groupia, joka on maailman johtava henkilöstö- ja työvoimaratkaisujen sekä ulkoistettujen palveluratkaisujen asiantuntija, kehittäjä ja tuottaja.

17.5.2019   //   Lumo Kodit Oy:n neuvonta rakennusurakoihin ja asuntokauppaan liittyvissä asioissaLue lisää »

Sivenius Suvanto avustaa Lumo Kodit Oy:tä rakennusurakoihin ja asuntokauppaan liittyvissä asioissa.

16.5.2019   //   HUS-Kiinteistöt Oy:n urakkariidan hoitaminenLue lisää »

Sivenius Suvanto on toiminut HUS-Kiinteistöt Oy:n ja sen sähköurakoitsijan välisessä Meilahden maanalaisia tiloja koskevassa oikeudenkäynnissä HUS-Kiinteistöt Oy:n asiamiehenä.